ضایعات استئوکندرال زانو

ضایعات استئوکندرال زانو

ضایعه استئوکندرال به یک ناحیه کانونی آسیب غضروف زانو اشاره دارد و نوعی نقص در غضروف مفصل و استخوان زیر آن است.

عارضه استئوکندرال زانو می تواند در اثر آسیب حاد ناشی از ضربه به زانو یا اختلال در ساختار استخوان رخ دهد، در این شرایط غضروف پوشاننده استخوان های زانو دچار آسیب شده و هم غضروف و هم یک تکه استخوان زیرین را درگیر می کند. این عارضه باعث می‌شود که یک قطعه کوچک از استخوان و غضروف روی آن جدا شود.

ممکن است استخوان و غضروف شل شده در جای خود باقی بمانند و یا ممکن است حرکت کرده و موجب بروز مشکلاتی در مفصل زانو مانند قفل شدن زانو گردد.

ضایعه استئوکندرال به طور مشخص با آرتریت متفاوت است و باید به گونه ای متفاوت در نظر گرفته شود و درمان ها نیز به طور قابل توجهی متفاوت هستند. اگرچه استئوکندرال می‌تواند هر مفصلی را درگیر کند؛ اما در 75 درصد موارد، زانو را درگیر می‌کند.

افراد در هر سنی ممکن است به این بیماری مبتلا شوند اما این عارضه بیشتر در افراد 10 تا 20 ساله، به‌ویژه ورزشکاران جوان یا افرادی که از نظر بدنی فعال هستند رخ می‌دهد.

کل فرآیند استئوکندرال احتمالا ماه‌ها یا حتی سال‌ها طول بکشد و حتی علائم آن مدت زیادی زمان ببرد تا ظاهر شود.

استئوکندرال زانو  

علت استئوکندرال زانو

  • معمولاً ضایعه استئوکندرال زمانی اتفاق می‌افتد که آسیب حاد به مفصل وارد شود. افرادی که ورزش هایی مانند فوتبال و بسکتبال انجام می دهند ممکن است در معرض بیشتر خطر ضایعه استئوکندرال باشند.
  • اگرچه علت چنین ضایعاتی ناشناخته است، اما ممکن است برخی عوامل ژنتیکی مستعد چنین شرایطی باشد.
  • ضربه های مکرر نیز می توانند با ایجاد چنین ضایعاتی همراه باشند

استئوکندرال زانو

علائم استئوکندرال زانو

معمولا استئوکندرال زانو در مراحل اولیه خود، زمانی که استخوان از غضروف جدا نشده است، هیچ علامتی ایجاد نمی‌کند. اما، به مرور زمان ممکن است علائم زیر در اطراف مفصل آسیب دیده بروز کند:

  • درد (بیمار مبتلا به ضایعه استئوکندرال اغلب احساس درد مبهم در مفصل می کند که معمولاً هنگام استراحت خوب است و با فعالیت بدتر می شود)
  • تورم متناوب و ایجاد تورم بعد از افزایش فعالیتها
  • کاهش دامنه حرکتی مفصل آسیب دیده ( در شرایطی که استخوان جداشده و غضروف به داخل فضای مفصل حرکت کنند، این احتمال بیشتر است)
  • احساس ناپایداری و بی ثباتی مفصل زانو
  • قفل شدن یا کلیک خفیف مفصل زانو


جهت مطالعه ادامه این مطلب به ضایعات استئوکندرال زانو مراجعه نمایید.

دکتر مهران سلیمانها: 

متخصص ارتوپدی – فوق تخصص جراحی زانو در رشت

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد